Dé KWALITEITSGROOTHANDEL VOOR DETAILLISTEN
Terug naar nieuws
13 augustus 2021

Serengeti brengt organic lens Saturn uit in sport collecties

Deze Serengeti Sport-collectie 2021 introduceert SATURN, de meest geavanceerde organische lens die ooit is bedacht, en gemaakt voor degenen die een eindeloze drang naar avontuur hebben.

Serengeti®, gecreëerd in de VS, maar over de hele wereld gedragen, combineert al meer dan 140 jaar baanbrekende brillentechnologie met innovatieve ontwerpen. Het is de diepgewortelde Amerikaanse geest - een eindeloze honger naar avontuur en passie voor mooie esthetiek. Zij zien deze waarden bij personen die ervoor kozen de zonnebrillen te dragen.

Voor degenen die hunkeren naar de open weg om even te ontsnappen aan de grenzen van de stad, is de Serengeti Sport collectie gecreëerd - waar het ontwerp, de kwaliteit en het comfort van de monturen en de superieure visuele definitie van de lenzen het zicht op de wereld zullen verbeteren terwijl ze op zoek zijn naar uniciteit, inspiratie, vrijheid en avontuur.

Deze Serengeti Sport-collectie 2021 introduceert SATURN, de meest geavanceerde organische lens die ooit is bedacht, en gemaakt voor degenen die een eindeloze drang naar avontuur hebben.
De naam Saturn doet in eerste instantie denken aan het zonnestelsel, maar kan je ook doen denken aan het onbekende, aan het avontuur dat op je wacht. Het is dat gevoel van enthousiasme en een soort van adrenaline dat je krijgt bij het ontdekken van iets nieuws en unieks. Dat is wat Saturn verbindt met Serengeti Sport-consumenten, die leven om het bewandelde pad te bewandelen. Net als bij hen zijn de kernwaarden avontuur, energie en heel veel verbeeldingskracht.

Bekijk de gehele collectie in de catalogus.

Saturnus is een van de lichtste planeten in het zonnestelsel en de Saturn-lens is een van de lichtste lenzen die op de markt verkrijgbaar is. Twee keer lichter dan traditionele minerale lenzen en zeer stootvast. Ze zijn perfect voor buitenactiviteiten, bieden comfort en beschermen je ogen tegen schadelijk UV-licht, zodat je vrij bent om jezelf te zijn. Saturn-lenzen zijn voorzien van de meest geavanceerde lenstechnologieën: Photochromic, Spectral Control® en de ultieme antikras- en antireflectiebehandelingen. Met SATURN-lenzen kun je de wereld op zijn meest inspirerende manier zien en ervaren.

Verkrijgbaar in 4 verschillende lenstinten. Een reeks modellen is ook verkrijgbaar met een gepolariseerde SATURN-lens.
Naast deze ongelooflijke nieuwe lens, maken 4 nieuwe milieuvriendelijke nylon verpakkingen deze Serengeti Sport-collectie compleet.

SERENGETI INTRODUCEERT MILIEUVRIENDELIJKE ECO-NYLON VERPAKKINGEN
Klimaatverandering is het belangrijkste probleem waarmee de mensheid een generatie lang wordt geconfronteerd, en daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat we stappen ondernemen om onze ecologische impact te minimaliseren. Grilamid BTR XE 4010, de wetenschappelijke naam van het polymeer, is een duurzame vervanging voor TR90. Het wordt gewonnen uit de Castor Oil Plant, maar biedt dezelfde eigenschappen als TR90 Nylon (duurzaam, flexibel, lichtgewicht, kan buigen, minder snel breken) zonder het gebruik van benzine. De Castor Oil plant wordt tegenwoordig voornamelijk in India verbouwd. Tijdens hun groeifase zijn deze planten in staat grote hoeveelheden CO2 te binden. De ricinusoliezaden bevatten een groot aandeel olie die kan worden gemodificeerd tot primaire grondstoffen voor verschillende bio-polyamiden. Met het gedeeltelijk biobased materiaal Grilamid BTR, een amorf transparant bio-polyamide, is de reductie van de CO2-uitstoot ten opzichte van transparante polymeren, zoals PMMA of PC, meer dan 40%.

HET CREATIEPROCES VAN DE ECO-NYLON

  1. De castorolieplant groeit en neemt CO2 op uit de atmosfeer terwijl O2 vrijkomt.
  2. Zaden van de castorolieplant worden geoogst en verwerkt tot wonderolie. 
  3. Wonderolie wordt gebruikt om een ​​natuurlijke grondstof te produceren die bekend staat als 'biobased hars'
  4. Bij deze biogrondstof wordt een standaard injectieproces gebruikt
  5. Resultaten in bio-sourced, petrol-free frames met een lagere ecologische impact

MAAK KENNIS MET SERENGETI’S NIEUWE ECO-NYLON MODELLEN
OATMAN
De gedurfde Oatman is een variatie van de populaire aviator, maar dan met een platte bovenkant om een praktisch en esthetisch ontwerp te creëren met verende scharnieren voor ultiem comfort.
De Oatman is voorzien van een premium eco-nylon frame en Serengeti's nieuwe SATURN-lens. De meest geavanceerde organische sportlens ooit met de meest geavanceerde lenstechnologieën: meekleurende en spectral control met een gepolariseerde optie, evenals ultieme antikras- en antireflectiebehandelingen, zijn SATURN-lenzen twee keer lichter dan minerale lenzen, waardoor ze de perfecte lens zijn voor buitenactiviteiten.
Verkrijgbaar in 5 kleuren met SATURN lenzen en 2 kleuren op sterkte met PhD 2.0 lenzen.

ROLLA
Rolla's stevige rechthoekige vorm met een hoekig profiel en brede veren creëren een cat-eye stijl met een knipoog naar de sporty lifestyle. De Rolla is gemaakt van hoogwaardig eco-nylon met veerscharnieren voor maximaal comfort en wordt gecombineerd met onze innovatieve SATURN-lens die Photochromic en Spectral Control-technologieën bevat met een gepolariseerde optie. De afgeschuinde lens speelt met het volume en geeft een sterke vrouwelijke stijl met een gedistingeerd karakter.
Verkrijgbaar in 5 kleuren met SATURN lenzen en 2 kleuren op sterkte met PhD 2.0 lenzen.

NIEUWE ECO-FRIENDLY VERPAKKINGEN: VEGAN LEER, GERECYCLED EN RECYCLEBAAR KARTON
Bij Serengeti gebruiken ze plantaardige vezels in plaats van fossiele brandstof om verpakkingen te maken die een kleinere impact hebben op ons milieu. De vegan lederen etuis zijn 100% FSC-gecertificeerd. Bovendien zijn alle nieuwe kartonnen verpakkingen in Serengeti Sport gemaakt van 40% gerecycled kraftkarton en 100% recyclebaar. Alle lensdoekjes en zakjes van Serengeti Sport zijn 100% gemaakt van gerecycled PET dat 100% recyclebaar is.
Serengeti werkte aan een geoptimaliseerd verpakkingsproces om het gebruik van plastic zakken te vermijden. Het nieuwe proces stelt hen in staat om het gebruik van 33.000 plastic componenten te vermijden, wat betekent dat er in totaal slechts 33 kg plastic zal worden gebruikt voor de SS21-collectie. Alle resterende plastic elementen zijn nu volledig recyclebaar Bio-Plastics. We blijven zoeken naar manieren om plastic te verminderen.

BESCHIKBAAR OP STERKTE
Ons nieuwe Sport-assortiment is verkrijgbaar op sterkte en hiervoor hebben ze ervoor gekozen om de PHD™ 2.0-lens te gebruiken.
Gebouwd met NXT®-technologie en gemaakt van Trivex-materiaal, is de PhD ™ 2.0-lens extreem licht en dun, 75% lichter dan glas, ultraflexibel en zeer schok- en temperatuurbestendig.
Deze lens biedt ook een hoge optische helderheid en vermijdt elke vervorming. De PhD™ 2.0 is voorzien van hydro- en oleofobe coatings aan de voorkant, die helpen water, vingerafdrukken en vuil af te weren. De zeer duurzame anti-condensbehandeling aan de achterkant zorgt voor perfect zicht en prestaties, ongeacht de activiteit.
Onze PhD™ 2.0-lens is de perfecte balans tussen visuele en fysieke prestaties.

De nieuwe Sport Collectie met de SATURN-lens is verkrijgbaar bij Bobo’s. Neem contact op met een vertegenwoordiger uit jouw regio.
Instagram:
Bobo’s: @bobos_eyewear_sports
Serengeti: @serengetieyewear

Contact:
Charlotte Machelessen – Marketing & Communicatie | Bobo’s  – marketing@bobos.nl
Jeffrey Veenendaal – Vertegenwoordiger Serengeti Noord| Bobo’s – jeffrey@bobos.nl
Henk Kolhoff – Vertegenwoordiger Serengeti West | Bobo’s – henk@bobos.nl
Ralph van den Heuvel – Vertegenwoordiger Serengeti Zuid | Bobo’s – ralph@bobos.nl
 

Serengeti brengt organic lens Saturn uit in sport collecties
Rolla | Serengeti
Serengeti brengt organic lens Saturn uit in sport collecties
Bellemon | Serengeti
Serengeti brengt organic lens Saturn uit in sport collecties
Oatman | Serengeti
Serengeti brengt organic lens Saturn uit in sport collecties
Shelby | Serengeti